Ekranı Kırılan Televizyonları Nasıl Değerlendirilmeli ?

Teknolojinin hızla geliştiği ve pazarlama stratejilerinin tavan yaptığı bu yıllarda kırılan televizyonlar maalesef çöpe atılarak çok büyük israflar yapılmakta ve sistemin getirmiş olduğu bu düzene kimse dur dememektedir. Bu makalemizde sizlere ekranı kırılan televizyonları nasıl değerlendireceğimizi, çöpe mi atmalıyız yoksa tamir mi ettirmeliyiz ? konularına değineceğiz. Halk arasında ekranı kırılan televizyon desek de aslında ekranların 3-4 farklı bozulma ve kırılma sebepleri olabiliyor. Bunlar en yaygın olanı Dış Panel, iç Panel ve Led arızası olarak değerlendirebiliriz. Dış Panelin kırık olduğu zaten gözle gözlemlenebiliyor ancak model model değişmekle birlikte bazıları komple panel değiştirmek gerekebiliyor. Aynı cep telefonları gibi düşünün bazen dış dokunmatik ekran kırılıyor ve hassasiyet gidiyor ama görüntü oluyor ya işte tamda olay oradaki gibi bazen dokunmatik ekranı sadece bulup değiştirtebiliyor ama fabrika çıkışı gibi stabil olamayabiliyor. İç panelin mürekkep akması gibi bir siyahlık mevcutsa o ekranın değişmesi gerek kayıtsız şartsız bir diğer sıkıntı ise led arızası bazen tv’leri sağı solu […]

Ekranı Kırılan Televizyonları Nasıl Değerlendirilmeli ?

Teknolojinin hızla geliştiği ve pazarlama stratejilerinin tavan yaptığı bu yıllarda kırılan televizyonlar maalesef çöpe atılarak çok büyük israflar yapılmakta ve sistemin getirmiş olduğu bu düzene kimse dur dememektedir. Bu makalemizde sizlere ekranı kırılan televizyonları nasıl değerlendireceğimizi, çöpe mi atmalıyız yoksa tamir mi ettirmeliyiz ? konularına değineceğiz.

Halk arasında ekranı kırılan televizyon desek de aslında ekranların 3-4 farklı bozulma ve kırılma sebepleri olabiliyor. Bunlar en yaygın olanı Dış Panel, iç Panel ve Led arızası olarak değerlendirebiliriz. Dış Panelin kırık olduğu zaten gözle gözlemlenebiliyor ancak model model değişmekle birlikte bazıları komple panel değiştirmek gerekebiliyor. Aynı cep telefonları gibi düşünün bazen dış dokunmatik ekran kırılıyor ve hassasiyet gidiyor ama görüntü oluyor ya işte tamda olay oradaki gibi bazen dokunmatik ekranı sadece bulup değiştirtebiliyor ama fabrika çıkışı gibi stabil olamayabiliyor. İç panelin mürekkep akması gibi bir siyahlık mevcutsa o ekranın değişmesi gerek kayıtsız şartsız bir diğer sıkıntı ise led arızası bazen tv’leri sağı solu karaltı içerinde olabilir yada tamamı karanlık ama ekranın dışında bir darbe yada vurma, düşme gibi sıkıntılar olmadıysa televizyonunuz da led değişimi yada tamiratı gibi yollar izlenip büyük masraflardan kurtulabilirsiniz.
ekrani-kirik-led-tv


Ekranı kırılan televizyonları satmalı mı ? atmalı mı ? tamir mi ettirmeli ?
Yazımızın başında belirttiğimiz gibi televizyon pazarı artık öyle bir pazar haline dönüştü ki cep telefonu gibi sürekli değiştirir olduk çünkü çoğu televizyon servisi efendim ekran fiyatı televizyon fiyatıyla hemen hemen aynı yeni televizyon almanızı öneririz muhabbeti yapmakta, aslında durumu ülkemizde üretim olmamasından ve bu yedek parçaları da tv markası artık hangi firma ise bilinçli olarak abartılı fiyatlarla bayilerine satmasında kaynaklı, böyle bir büyük pazarlama statrejinin olduğunu ortamda size bir kaç önerimiz olacaktır.

Ekranı kırılan Led Tv Ucuza Tamir Ettirme
1. ) Öncelikle internetten , servisten yada standart tv tamircilerinden ikinci el çıkma panel olup olmadığını sorun özellikle internetten elektrik arızası sebebiyle anakartı yanan ve bozulan bir çok televizyon mevcut bunları satın alıp ekranlarını değerlendirebilirsiniz.

2. ) Televizyonuzun markası ve modeli hariç birde led panelinizin modeli bulunmaktadır ve bu paneli bir çok farklı marka kullanabilmektedir. Televizyonunuzu eğer elektronik işlerinden anlarım sökerim diyorsanız sökün ve panelin arkasındaki model numarasını not edin ve internette araştırma yaparak bu paneli başka hangi markaların kullandığını öğrenebilirsiniz bu sayede farklı markaya bakan servisleri arayıp panelin fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Özellikle vestel gibi yerli üretim yapan firmaları araştırmakta fayda var.

3.) Konut Sigortanız varsa poliçelerinize göz atın. Nasıl yani diyenleri duydum sanki. Hemen açıklayayım; özellikle evlerini banka kredisi kullanarak alanlara banka tarafından zorunlu konut sigortası yaptırmaktadır ve bu sigorta kapsamına göre değişmekle birlikte özellikle hırsızlık ,taşınma , temizlik ve yer değiştirme gibi televizyonun ekran kırılma masraflarını karşılamaktadır. Bu sayede sigortadan tv piyasa değerinin fiyatını alabilir ve yeni televizyonunuza kavuşabilirsiniz.

Sizlerinde aklınızda led tv tamir ettirme ve almaya alakalı fikirleriniz varsa yorum alanında belirtebilirsiniz.

Benzer Yazılar

HyperOS 2: Xiaomi’nin Yeni Nesil İşletim Sistemi

HyperOS 2, Xiaomi’nin MIUI arayüzünden geçiş yaptığı HyperOS platformunun devamı niteliğinde, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirmeye ve optimize etmeye odaklanan yeni bir işletim sistemi. Yapay zeka destekli özellikleri, artırılmış performansı ve Xiaomi ekosistemi ile daha derin entegrasyonu sayesinde kullanıcılarına daha akıllı ve sorunsuz bir deneyim sunmayı hedefliyor. HyperOS 2’nin Önemli Özellikleri * Yapay Zeka Destekli Kilit Ekranı: Dinamik, film benzeri kilit ekranları, kişiselleştirilmiş duvar kağıtları oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor. * Cihazlar Arası Performans İyileştirmeleri: Uygulama başlatma süreleri kısaltılırken, oyun deneyimi daha akıcı hale geliyor. * Gelişmiş Çoklu Görev: Uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapma ve birden fazla görevi aynı anda yönetme imkanı sunuyor. * Daha Derin Xiaomi Ekosistem Entegrasyonu: Farklı Xiaomi cihazları arasında daha sorunsuz bir bağlantı ve veri paylaşımı sağlıyor. * Gizlilik ve Güvenlik: Gelişmiş güvenlik özellikleri ile kullanıcı verilerini koruyor. HyperOS 2 Kimler İçin Uygun? * Xiaomi kullanıcıları: Özellikle Xiaomi ekosistemine yatırım yapan kullanıcılar için HyperOS 2, […]

5G teknolojisi ne zaman yaygınlaşacak?

5G teknolojisi, mobil cihazlar için daha hızlı ve daha kararlı bir internet bağlantısı sağlayan bir teknolojidir. 5G teknolojisi, dünyanın birçok ülkesinde kullanılmaya başlanmıştır, ancak Türkiye’de henüz tam olarak yaygınlaşmamıştır.   Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G teknolojisi için frekans ihalesinin 2022 yılında tamamlanacağını ve 2023 yılında da ilk 5G sinyalinin vatandaşların hizmetine sunulacağını açıklamıştır. Ancak 5G teknolojisinin tam olarak yaygınlaşması için altyapı, cihaz ve lisans gibi birçok faktörün de hazır olması gerekmektedir. Bu nedenle, 5G teknolojisinin Türkiye’de ne zaman yaygınlaşacağı kesin olarak bilinmemektedir.   Bazı uzmanlar, 5G teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması için 2025-2030 yılları arasını işaret etmektedir.

WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulaması: Telegram

Telegram Nedir? Güvenilir Mi? WhatsApp uygulamasını bilmeyenimiz yoktur. Telegram da aynı WhatsApp içerikli bir uygulamadır ama kendini çok iyi pazarlayamamış ve öne çıkamamıştır. En son WhatsApp’da bulunan gizlilik ayarlarının değişimi insanları kuşkuya düşürdü ve gözler başka uygulama aramaya başladı. Bunlardan biri de Telegram oldu. Peki, Telegram nedir? Telegram’ın İçeriği Nedir? Telegram, bir insanlar arasında iletişim kurmak için kurulmuş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Gizliliğe önem veren bir uygulamadır. Mesaj yollayan kişinin belirlediği bir süre de mesajlar kendini imha eder ve bu sayede 3. kişiler mesajlara ulaşamaz. Normal silmediğiniz mesajlarda da sadece iletilen kişilerin dosyalarında bulunur. Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa mesaj bildirimi gider ve bu sayede gizli bir şey yapılamaz. Herhangi bir dosya göndereceğiniz de 1.5 GB’ı geçmeyecek şekilde iletebilirsiniz. Fotoğraf, hareketli GIF’lar, ses kayıtları gibi şeyler bulunmaktadır. Bilinmeyen numaraları engelleyebilir, son görülmenizi kapatabilir, profilinizi istediğiniz insanlara gizleyebilirsiniz, konum paylaşımı yapabilir, çevrenizdeki insanların konumlarını izleyebilirsiniz, yanlış yazılan mesajı her iki taraftan da […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele
Verified by MonsterInsights