E-Okul Not Girişi ve İnternet Explorer Sorunu

Milli eğitim bakanlığının ve alt kurumların kullanmış olduğu online öğrenci ve öğretmenler için bilgi girişi ve bilgi edinme olanağı sağlayan sistem e-okul adı verilmektedir.Son zamanlarda öğretmenlerimiz e-okul sisteminde not girişi yapamıyor ve sorunla karşı karşıya kalıyorlar aynı şekilde bilgisayarda internet explorer kullanan hocalarımızda bu ve benzeri sorunlarla karşılaşabiliyor.   E-Okul not girişi sorunu , e-okul öğrenci listesi vb. listelerin ekrana gelmemesi gibi sorunlar e-okul sisteminin bozuk olduğu anlamına gelmez aynı şekilde sizin bilgisayarınızda bozuk değil yada sizin kullanıcı bilgileriniz hatalı değildir.Bu sorun neyden kaynaklanıyor olayın temeline inelim; İnternet explorer windowsla gelen bir web tarayıcı programı ve bunu bilmeyen yok herhalde niye bilmeyen yok ? çünkü windowsla geliyor ve zorunlu herkes kullanıyor bu konuda hemfikir olduysak biraz daha derinleşelim. Bir internet sitesi yapılırken genelde en güncel kodlama yapısı kullanılarak yapılır. İnternet tarayıcılarıda bu kodları site arka planda görür ve yorumlar şu yüksek şöyle şu yazı sağda şu resim solda vb. gibi […]

E-Okul Not Girişi ve İnternet Explorer Sorunu

Milli eğitim bakanlığının ve alt kurumların kullanmış olduğu online öğrenci ve öğretmenler için bilgi girişi ve bilgi edinme olanağı sağlayan sistem e-okul adı verilmektedir.Son zamanlarda öğretmenlerimiz e-okul sisteminde not girişi yapamıyor ve sorunla karşı karşıya kalıyorlar aynı şekilde bilgisayarda internet explorer kullanan hocalarımızda bu ve benzeri sorunlarla karşılaşabiliyor.

 

E-Okul not girişi sorunu , e-okul öğrenci listesi vb. listelerin ekrana gelmemesi gibi sorunlar e-okul sisteminin bozuk olduğu anlamına gelmez aynı şekilde sizin bilgisayarınızda bozuk değil yada sizin kullanıcı bilgileriniz hatalı değildir.Bu sorun neyden kaynaklanıyor olayın temeline inelim; İnternet explorer windowsla gelen bir web tarayıcı programı ve bunu bilmeyen yok herhalde niye bilmeyen yok ? çünkü windowsla geliyor ve zorunlu herkes kullanıyor bu konuda hemfikir olduysak biraz daha derinleşelim. Bir internet sitesi yapılırken genelde en güncel kodlama yapısı kullanılarak yapılır. İnternet tarayıcılarıda bu kodları site arka planda görür ve yorumlar şu yüksek şöyle şu yazı sağda şu resim solda vb. gibi ancak günümüz tarayıcı her kodu aynı şekilde yorumlamaz bazılar A’ya B der, B’ye A bu tamamıyla tarayıcı hatasıdır kodlama yada site hatası değildir.
e-okul not girişi ve internet explorer giriş sorunu

Şimdi baya bir derinleştik sanırsam hatta öğretmenliği bırakır websitesimi açmak istedi canınız :).Yukarıda kodlamalardan ve tarayıcı hatalarından bahsettik işte olay bizim sorunumuz burada başlıyor İnternet explorer webmasterlar tarafından hiç sevilmeyen bir tarayıcıdır ve çoğu zaman hata vermektedir E-Okul sistemide İnternet Explorer bir çok sürümde hata vermektedir özellikle internet explorer 10 ve 11 sürümlerinde sıkça e-okul sisteminde sorunlarla karşılaşılmaktadır. Peki bu sorunları nasıl çözecek E-okul’a not girişi yapamıyorsanız veliler kızgın öğrenciler sabırsız ve heyecanlı demi sizi çok iyi anlıyoruz ve hemen çözüme geçelim.

 

E-Okul Not Girişi ve İnternet Explorer Sorunu Çözüm Yolları ;

1. ) Öncelikle internet explorer’la E-okul sistemine giriyorsunuz daha sonra Araçlar/Uyumluluk görünümü Ayarları bölümüne giriş yaparsınız ve ekle butonuna tıkladıktan sonra kaydedip çıkıyor ve e-okul meb sayfasına tekrar giriş yapıyoruz.

internet explorer uyumluluk görünümü ayarları

2.) Yukarıdaki işlemlere rağmen hala internet explorer’da kayma vb. sorunlar varsa internet explorer sürümünüzü düşürün nasıl olur bu sürüm düşürme işlemi ondanda bahsedelim öncelikle muhakkak internet explorer’da sorun yaşamayacak öğretmen arkadaşlarınız vardır onlardan  internet explorer’a girip sağ üst taraftaki soru işaretine tıkladıktan sonra gelen menüde internet explorer hakkında yazısına tıklayın açılan penceredeki internet explorer sürümünü söylemesini isteyin ve sizde sorunsuz olan internet explorer sürümünü bilgisayarınıza yükleyin.

internet explorer sürüm bilgisi

3.) bütün işlemleri yaptığınız halde düzelmiyorsa muhakkak bir yerde yanlış yapmışsınız demektir bütün işlemleri baştan yapmakta istemiyorsanız eğer google chrome gibi diğer alternatif tarayıcılarla e-okul sistemine giriş yapabilirsiniz. Böylece internet explorer sorunundan ve e-okul not girişi probleminden kurtulabilirsiniz.

 

 

Yukarıdaki makalemizde öğretmenlerimize yardımcı olmaya çalıştık , tabi ki onların bize yaptığı yardımlar ve eğitimlerin yanında bizim anlattıklarımız birer hiçtir!, takıldığınız bir nokta olursa yorum olarak gönderin editörlerimiz sorunlarınızı çözecektir.

Benzer Yazılar

Kmspico indir

Kmspico, Windows işletim sisteminizi veya Microsoft Office programlarınızı lisanslamaya (aktivasyon) yapmanıza yarayan ücretsiz bir yazılımdır. Kurulumu ve kullanımı çok basit olup, etkin ve kesin sonuç veren güvenli bir programdır.   Programın sağlıklı çalışabilmesi veya hata almamamız için, bilgisayarınızda mutlaka Microsoft Net framework 4.0 veya üstü yazılımın yüklü olması gerekmektedir. Microsoft Net framework 4.0+ bulunmuyor ise Buradan indirebilirsiniz.   Programın adı ve ismini oluşturan KMS harfleri ise, “Key Management Service” yani “Anahtar Yönetimi Hizmeti” anlamına gelmektedir. Kmspico programı, Windows 32 bit veya Windows 64 bit olarak destek vermektedir. windows programları   KURULUM –Öncelikle bilgisayarınızda virüs programı var ise kapatalım. –Aşağıdaki linkten dosyamızı bilgisayarınıza indirdikten sonra rar’dan çıkartalım. –KMC klasöründeki KMSELDI.exe’yi yönetici olarak çalıştıralım. –Açılan programda kırmızı butona basarak aktif ediyoruz. –Tekrar yönetici olarak KMSELDI.exe’yi çalıştıralım. –Tokens sekmesinde bulunan Windows için Win, Office için O2013,O2016 veya O2010 seçeneği işaretledikten sonra anahtar butonuna basıyoruz. Her şey bu kadar…   Windows  İşletim Sistemleri –Windows […]

Windows 7’den Windows 10’a nasıl yükseltilir.[Nasıl Yapılır]

2009 yılında çıkan Windows 7 işletim sistemi artık 2020 yılı itibari ile desteğini keşmiş bulunmakta. Ücretsiz olan Windows 10 yükseltmesini kaçırdıysanız hiç üzülmenize gerek yok, ücretsiz olan Windows 10 yükseltme şansınız var. Geçtiğimiz yılda Microsoft Windows 7, Windows 8.1 kullanıcıları için Windows 10‘a yükseltmemiz için bir seçenek sunmuştu. Microsoft geçtiğimiz ayın 2020 Ocak ayında üzücü haberi duyurdu. Bu tariften sonra Microsoft Windows 7‘ye destek vermeyeceğini ve güvenlik, yazılım desteğini vermeyeceğini kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda Microsoft ücretsiz geçiş hakkını kaçırdıysanız hala ücretsiz Windows 10‘a geçiş yapabilirsiniz. Windows 10’u yüklemek için sistem gereksinimlerini aşağıdaki bilgileri kontrol etmenizde faydalı olacaktır. İşlemci: 1 gigaherz (GHz) 32 bit için 1 gigabayt (GB) veya 64 bit için 2 GB Sabit sürücü alanı: 32 bit işletim sistemi için 16 GB, 64 bit işletim sistemi için 32 GB Grafik kartı: WDDM 1.0 sürücüsüyle DirectX 9 veya üzeri Ekran: 800×600 ÜCRETSİZ WİNDOWS 10’A NASIL GEÇİLİR GELİN HEP BİRLİKTE BAKALIM. Öncelikle […]

Yerel Disk Adı ve Harfini Değiştirme

Bilgisayarınıza yeni format attığınızda yada sonradan ek bir dvd sürücü yada hard disk eklediğinizde çoğu zaman harf sırası maalesef windows kullanıcılarının canını sıkmakta.  Donanımlarınızı sürücü harfini ve adını tabiri caizse yerel disk ad ve harflerini değiştirmek mümkün. Aşağıdaki anlatacağımız yolları windows 7, windows 8 yada windows 10 sürümlerinde aynı yolu izleyerek uygulayabilirsiniz. Yerel Disk Adı ve Harfini Değiştirme 1.) Bilgisayarım simgesinin üzerine gelerek sağ klik yapın ve Yönet’e girin. 2.) Açılan pencerede “DEPOLAMA” çift tıklayın ve Disk Yönetimine Girin. 3.) Disk yönetimine girdiğinizde aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Resimde görüldüğü gibi aşağıda listelenen sürücülerin üzerine mouse ile sağ klik yapın ve Sürücü harfi ve yolu değiştir’e girin 4. )  tekrar açılan pencerede Değiştir diyin. Aşağıdaki Resimdeki gibi harfinizi seçin 🙂 Geçmiş olsun, yapamayan olursa yorum bölümünden iletebilir yaptığı halde teşekkür etmeyi unutanlar da aşağıdan yorum atabilir tabi ki 🙂

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele
Verified by MonsterInsights